Banjaluka zove svijet: Dođite na Demofest

"Ove godine budimo putovanje, koje nam je svima nedostajalo"

17.02.2023. 12:18
  • Podijeli:
demofest (2)-63ef63690d051.webp Foto: Demofest/promo

Posljednji Demofest održan je 2018. godine, a prvi 2007. godine. Pauza je napravljena u trajanju od pet godina i zadovoljstvo zbog vraćanja ovog festivala u Banjaluku, izrazila je direktorica projekta.

Direktorica Demofesta Brankica Janković izjavila je da je jedna od najvećih inicijativa za vraćanje Demofesta bila od gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

"Nema nove Banjaluke i nema napretka ako ne vratimo onaj duh ovog grada koji svi volimo", rekao je Stanivuković.

On se osvrnuo na to koliko novi demo bendovi znače i koliko njima znači Demofest.

"Koliko znači kada u bilo kojoj oblasti kao mlad čovjek dobijete podršku. Znači mladim ljudima da se afirmišu, ali znači i Banjaluci. Ta stara duša grada Banjaluka i budućnost u jednom, to je Demofest. Nema generacije koja me nije pitala za Demofest. Ljudi su jedva dočekali. Sve generacije ga vole. U julu se vraćamo na veliku scenu ovdje na tvrđavi Kastel", objasnio je Stanivuković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da je ovo priča "koja je iznad nas svih i koja treba sve da nas ujedini".

"Da probamo zajedničkim snagama da napravimo neko novo i bolje izdanje nego ono od prethodnih godina", rekla je Brankica Janković.

Tačan datum održavanja Demofesta još nije poznat, ali je rečeno da će biti u drugoj polovini jula.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()