Danas sunčano i toplo, od utorka oblačno i kiša

Nestabilno vrijeme

06.05.2024. 08:21
  • Podijeli:
Kiša, devojka, kišobran, umbrella, jesen, melanholija Pixabay-652facf0c1059.webp Foto: Pixabay

Iako početak sedmice donosi sunčano vrijeme sa temperaturom do 26 stepeni celzija, padavine su najavljene već u poslijepodnevnim satima u utorak.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između šest i 12 stepeni celzija, dok će dnevna iznositi između 20 i 26 stepeni celzija.

Početak utorka će biti uglavnom sunčan, dok se u drugom dijelu dana očekuje pogoršanje vremena praćeno pljuskovima, najavljuju iz Federalanog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Jače grmljavinsko nevrijeme je moguće u sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka u utorak kretat će se između osam i 13 stepeni celzija, dok će najviša dnevna temperature iznositi između 19 i 24 stepena celzija.

U srijedu će u Bosni očekuje djelmično vedro vrijeme sa pljuskovima tokom cijelog dana. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku.

U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su mogući i na području Hercegovine. Jutarnja temperatura zraka će se kretati između sedam i 13 stepeni celzija, dok će dnevna iznositi između 16 i 21 stepen, a na jugu zemlje do 26 stepeni celzija.

Pretežno oblačno vrijeme se očekuje u četvrtak, ali i smanjenje intenziteta padavina, Prognozira se da će u Bosni pasti malo kiše na pojedinim područjima. U većem dijelu Hercegovine će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se između sedam i 11 stepeni celzija, dok će dnevna iznositi između 13 i 18 stepeni celzija, na jugu zemlje do 26.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()