Danas se obilježava Međunarodni dan muškaraca

Ciljevi proslave Međunarodnog dana muškaraca uključuju fokusiranje na zdravlje muškaraca i dječaka, poboljšavanje rodnih odnosa...

19.11.2023. 09:20
  • Podijeli:
Muškarac (1)-63f8a4c412445.webp Foto: Pixabay

Danas se obilježava Međunarodni dan muškaraca (MDM), godišnji događaj koji je inauguriran 1999. godine na Trinidadu i Tobagu. Ovaj dan je s popratnim zbivanjima stekao podršku mnogih pojedinaca i grupa te se slavi u više od 50 zemalja u Australiji, na Karibima, u Sjevernoj Americi, Aziji, Evropi, Africi te Ujedinjenim nacijama.

Ciljevi proslave Međunarodnog dana muškaraca uključuju fokusiranje na zdravlje muškaraca i dječaka, poboljšavanje rodnih odnosa, promoviranje spolne ravnopravnosti, te isticanje pozitivnih muških uzora. Prilika je to za naglašavanje diskriminacije prema muškarcima i dječacima te proslavu njihovih postignuća i doprinosa, naročito za njihove doprinose zajednici, porodici, braku i skrbi za djecu. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()