Danas Dan planete zemlje: Kako se u BiH odnosimo prema prirodnoj sredini?

Ali čini nas se da su ove poruke uzaludne, naročito u Bosni i Hercegovini.Želimo u Evropsku uniju a poglavlje 27 koje se tiče zaštite životne sredine političari ignorišu dok struka upozorava da je neophodan ozbiljniji pristup

22.04.2024. 19:24
  • Podijeli:

Čuvajmo našu prirodu, zaštitimo planetu, ne zagađujmo životnu sredinu samo su neke od poruka koje svake godine čujemo na današnji dan, Dan planete Zemlje. 

Ali čini nas se da su ove poruke uzaludne, naročito u Bosni i Hercegovini. Želimo u Evropsku uniju a poglavlje 27 koje se tiče zaštite životne sredine političari ignorišu dok struka upozorava da je neophodan ozbiljniji pristup.

Misli o prirodi. Još jedna poruka, između ostalog, upućena i političarima. O važnosti životne sredine, malo koji od domaćih zvaničnika ozbiljno razmišlja, a moraće, ako BiH želi da postane dio Evropske porodice. Iskustvo iz pregovora pokazuje da okoliš, odnosno pregovaračko Poglavlje 27, spada u pet najtežih.

Više u video prilogu!
 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()