Biljana Simeunović podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice VSTV-a zbog neslaganja s Lagumdžijom

Simunović ostaje u ovoj instituciji kao članica VSTV-a

06.09.2023. 10:05
  • Podijeli:
vstv-schmidt-foto-vstv1.jpg

Potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine Biljana Simeunović podnijela je ostavku na ovu funkciju.

Kako se saznaje, razlog za ovakvu odluku Simeunović je neslaganje s politikom predsjednika VSTV-a Halila Lagumdžije.

Također, kako nam je rečeno, razlog je i neslaganje s direktorom sekretarijata VSTV-a Admirom Suljagićem.

"Ostavku podnosim iz razloga što nisam u mogućnosti da obavljam poslove potpredsjednika predviđene Zakonom o VSTV,a što je na sve moguće načine onemogućio direktor Sekretarijata VSTV BiH, Admir Suljagić a podržao predsjednik Halil Lagumdžija. Ističem da imam dovoljno staža u pravosuđu i ličnog integriteta, da ne pristajem da budem poslušni službenik ili projektno osoblje Sekretarijata odnosno direktora, a da sam iscrpila sve mogućnosti da takvu projekciju spriječim", stoji u obrazloženju Simeunović.

Simunović ostaje u ovoj instituciji kao članica VSTV-a.

Simeunović je rođena 6. novembra 1960 u Bijeljini. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Sarajevu. Između ostalog, radila je u Osnovnom sudu u Bijeljini i Advokatskoj kancelariji također u Bijeljini, u Vladi RS-a, dok je za tužiteljicu Tužilaštva Bosne i Hercegovine izabrana 2003. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()