Banjaluka: Više od 48 hiljada dobiće doživotne kartice za besplatan javni prevoz

Uz malo papirologije, a zahtjev se može predati u svakoj mjesnoj zajednici

09.04.2024. 21:15
  • Podijeli:

Više od 48 hiljada Banjalučana u narednom periodu dobiće doživotne kartice za besplatan javni prevoz. Pored penzionera, kojih je najviše, ovo pravo ostvaruju i djeca iz porodica sa četvoro i više djece.

Ukoliko ste penzioner ili imate više od 65 godina, ostvarujete pravo na doživotno besplatan javni prevoz u gradu na Vrbasu. Uz malo papirologije, a zahtjev se može predati u svakoj mjesnoj zajednici.

“Da bi ste dobili besplatan prevoz potrebno je da popunite zahtjev, dostavite potvrdu o prebivalištu, pripremite dvije fotogtafije, kopiju lične karte i ček posljednje penzije”, pojasnila je Tanja Palačković, koordinator projekta “doživotnog besplatnog javnog prevoza za 48 hiljada Banjalučana.

Od sutra kreću prijave za besplatan prevoz.

"Očekujemo po kapacitetima koje sada imamo da ćemo prvih pet hiljada penzionera imati od početka maja, u drugoj polovini još pet hiljada i tako otprilike oko 10 hiljada u jednom mjesecu da će moći da ulazi u javni prevoz", rekao je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Velika olakšica u periodu svakodnevnih poskupljenja, poručuju pripadnici treće dobi.

"Ja sam konstantno u prevozu, imam penzionersku mjesečnu kartu sa popustom, međutim ovo je još jedna varijanta koja mnogo znači za nas sa malom penzijom", "Ovo je za svaku pohvalu", "U Šargovcu sijem baštu, a na Adi živim, onda možete zamisliti koliko imam platu ako bih kupovala", poručili su građani.

"Svaki penzioner sa ovom kartom doće do određene uštede otprilike jedna penzija na godišnjem nivou", dodao je pored Banjalučana i Zoran Uletilović, predsjednik Udruženja penzionera Banjaluka.

Od juna će svi penzioneri dobiti i kartice prijateljstva, kojima će, obećava gradonačelnik, imati povoljnije namirnice i ljekove.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()