Bajram u BiH vole svi: Neko zbog baklave, neko zbog porodičnog okupljanja

Više detalja donosi u prilogu Maja Popović.

10.04.2024. 19:38
  • Podijeli:

Nakon klanjanja Bajram-namaza, vjernicima islamske vjeroispovijesti u Sarajevu obratio se snažnom porukom efendija Kavazović.

"Braćo i sestre. Ova naša zemlja vapi za mirom, sukobi i rasprave, blokade i svađe iznudeli su naše ljude. Mladi sa nevjericom to sve posmatraju i traže kakva selameta na drugim stranama. Moramo odbaciti politiku seoskih svađa ako želimo da se pridružimo uljuđenom i normalnom svijetu", poručio je Husein Kavazović, reisul-ulema Islamske zajednice u BiH.

Bajram Šerif Mubarek Olsun izgovarali su nakon molitve, čestitajući Bajram i vjernici ispred banjalučke Ferhadije.

"Želim čestitati svim muslimanima Bajram Šerif Mubarek Olsun i svim građanima poželjeti da se u danima Bajrama osjećaju ugodno i da podijele ove radosti koje muslimani obilježavaju širom svijeta", naglasio je Ismail Smajlović, muftija banjalučki.

"Ja sam imao 20 sati da vozim da bi stigao na ovaj dan u svoj rodni grad onda mi znači puno", rekli su u Banjaluci.

 Pitali smo i Sarajlije koliko je Bajram za njih važan praznik i šta predstavlja.

U Sarajevu definitivno danas vlada posebna atmosfera. Kao što smo čuli od naših sagovornika, Bajram je praznik mira, darivanja, ali i porodičnog okupljanja. I ekipa Une pored kafe nije mogla da odoli i baklavi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()