Apel iz "Akvane", traže odluke koje neće ugroziti njen rad i radničke plate

Apeluju na Skupštinu Grada i odbornike da što prije usvoje odluke, kako bi spasili ovo gradsko preduzeće

28.06.2023. 17:23
  • Podijeli:
akvana-649c459c4ffc4.webp Foto: NN

Zbog nemogućnosti finansiranja tekućeg poslovanja i servisiranja dospjelih obaveza "Akvana" neće biti u mogućnosti isplaćivati plate radnicima, a ukoliko se postojeća nelikvidnost održi i u narednom periodu, moguća su obustave procesa rada u Gradskom olimpijskom bazenu i Vodenom parku "Akvana" i to baš u jeku sezone.

Saopšteno je ovo iz ovog preduzeća, čiji su predstavnici još jednom apelovali na Skupštinu Grada i odbornike da što prije usvoje odluke, kako bi spasili ovo gradsko preduzeće.

"Budući da poslovnim planom predviđene mjere zavise od odluka organa grada, apelujemo na Skupštinu i odbornike da nađu načina da se predmetne odluke što prije donesu, te da se 'Akvani' omogući dalji nesmetan rad", saopšteno je iz "Akvane".

Podsjećamo, u utorak je vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka na kojoj se trebalo raspravljati i o stanju u "Akvani", nije trajala ni punih pola sata, a razlog njenog odgađanja je, kako kažu odbornici, strah od građana koje je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, pustio u prostorije Gradske uprave.

Naime, Stanivuković je taj dan na skupu građana ispred Gradske uprave rekao da Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka neće imati platu, a ni njegov kabinet neće biti ovdje, te da odbornici neće imati plate.

"On ne radi i neće biti u ovoj zgradi. Taj kabinet će biti vaš, iznijećemo njihovu fotelju", poručio je Stanivuković okupljenima građanima koji su došli na njegov poziv.

Danas je policija u Gradskoj upravi bila na uviđaju zbog promijenjenih brava u Gradskoj upravi, odnosno kancelarije Ljube Ninkovića, predsjednika Skupštine grada Banjaluka.

Sam Ninković je potvrdio za "Nezavisne novine" da su promijenjene brave na dvije kancelarije, iza čega stoji, kako kaže gradonačelnik Stanivuković.

Dodaje da su njegovi saradnici jutros zatekli promjenjene brave.

"Moju je promijenio i u ovom trenutku nismo u mogućnosti da pristupimo prostorijama, pečatima, računarima i radnom prostoru", rekao je Ninković.

Dodaje da je on zvao policiju da napravi zapisnik.

"Mi se bojimo za pečate, kao osnovne stvari koje neko može zloupotrijebiti, i svi dokumenti koji se pojave danas su upitni", rekao je Ninković.

Ubro je uslijedoo Stanivukovićev odgovor koji je rekao da predsjednik Skupštine grada Banjaluka koji mjesecima ne radi ne bi trebao imati platu, ni službeni auto, ni kancelariju, ni sekretaricu, apsolutno ništa", Dodao je da je zato donio odluku da mu sve to oduzme dok se ne vrati pameti i počine raditi svoj posao.

"Tačnije, nisam mu sve to oduzeo, već sebi svojim ponašanjem”, napisao je on na Facebooku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()