Agencija za sigurnost hrane BiH naložila inspekciju

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija saopštila je da se voda koja je povezana sa slučajem trovanja u Hrvatskoj ne nalazi u portfoliju te kompanije na srpskom tržištu

08.11.2023. 08:10
  • Podijeli:
kisela voda pixabay-64c9391611fca.webp Foto: Pixabay

Nakon što se u Hrvatskoj pojavila informacija o trovanju nekoliko građana usljed konzumacije određenih napitaka, a kako prenose hrvatski mediji kompanija Coca-Cola potvrdila da je u 'jednom, izolovanom slučaju trovanje povezano sa staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml', Agencija za bezbjednost hrane Bosne i Hercegovine naložila je inspekciju.

Iz Agencije za bezbjednost hrane BiH za Raport su kazali da su u vezi s ovim slučajem upoznati putem medijskih izvještaja, ali da o tome nemaju zvaničnih obavještenja.

Zbog mjera predostrožnosti Agencija je naložila inspekcijski nadzor u zemlji u vezi s ovim slučajem.

"Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine za sada nije obaviještena, niti iz jednog službenog izvora informacija, o distribuciji potencijalno opasnog bezalkoholnog pića na bosanskohercegovačko tršište. Još uvijek nije na raspolaganju zvanično očitovanje nadležnih organa Hrvatske, u skladu sa saznanjima Agencije. Kao mjeru predostrožnosti, izvršili smo obavještavanje nadležnih inspekcijskih organa, koji direktno nadziru subjekte u poslovanju s hranom i vrše odgovarajuće provjere", naveli su za Raport iz Agencije za bezbjednost hrane BiH.

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija saopštila je da se voda koja je povezana sa slučajem trovanja u Hrvatskoj ne nalazi u portfoliju te kompanije na srpskom tržištu.

Nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke u kojima se upozoravaju građani Hrvatske da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi Coca-Cola, jer uzrokuju oštećenje jednjaka i želuca, u Kliničko-bolničkom centru Rijeka potvrđen je slučaj trovanja.

Slučaj su potvrdili i iz riječke policije.

Oglasila se i hrvatska Coca-Cola i potvrdila da je jedan slučaj povezan sa njihovim pićem Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate u staklenoj bočici od 330 mililitara.

Slučaj trovanja vodom iz flašice u Hrvatskoj nije prvi, prethodila su mu još najmanje dva za koja je javnost saznala, prenijeli su hrvatski mediji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()