Afere ili greške - njima svejedno: Odgovornosti nema

Blage kazne ljekarima za greške

30.05.2023. 20:32
  • Podijeli:

U javnost sve češće procure informacije o neželjenim posljedicama koje su uzrokovane propustima ili nestručnošću medicinskog osoblja. Ipak, rijetko se desi da ljekari budu drastičnije kažnjeni za propuste koje učine. Za propuste u radu, koji u ovom poslu mogu bitni kobni, ljekari se uglavnom kažnjavaju novčano, odnosno odbijanjem od plate na određeni period. Provjerili smo da li je iko odgovara na način da je završio sa karijerom?

Mjesto dešavanja – bolnice. Glavne uloge – doktori. Zaplet radnje – greške ljekara. Kraj – smrtni ishodi ili trajne posljedice po zdravlje pacijenata.

Afere ili greške - njima svejedno.  Odgovornosti nema. I zbog toga je Brankica i to dva puta, dobila pogrešnu dijagnozu, samim tim pogrešno je i liječena.

''Meni su rekli nakon što sam došla na kontrolu jer mi je raslo to tu da dižem dijete na lijevoj stranI da mi je natekao mišić I da će se to pobući, a ja sam bila u IV fazi tumora kad su mi ga otkrili'' priča za UNA TV Brankica Raković.

Doktorica odgovarala nije. Bez posla ili licence ostala nije. Čak ni suspenzija.

''Ja nisam imala kome da se obratim, jer sva vrata na koja sam ja pokucala rečeno mi je neće kolege ustati protiv kolega'' - kaže Raković.

U to smo se i sami uvjerili. Članovi suda časti u Komori doktora medicine ili se nisu javljali na telefon ili su nas porukama usmjeravali na drugu adresu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()