Advokat za UNU: Podnosim krivičnu prijavu, tužilaštvo mora da se bavi nestalom djecom

Dokumentarni film "Gdje je Sara" potresao javnost

02.04.2024. 18:39
  • Podijeli:
ukc-rs-dejan-rakita-pixsell.jpg

Dokumentarni film "Gdje je Sara?" Centra za istraživačko novinarstvo uznemirio je javnost. 

Film govori o roditeljima koji već pet godina traže tijelo djevojčice, za koju su im tri dana nakon rođenja rekli da je preminula, nakon dvije ekshumacije grobova gdje su im rekli da je njihovo dijete sahranjeno DNK analiza utvrdila da nije Sara. 

Tragom priče o Sari novinari su uitvrdili da ni dijete Nataše Stijak iz Brčkog nije sahranjeno pored Sare, kako su im rekli da jeste. Epilog filma je da se ne zna da li su žive, ni gdje se nalaze dvije bebe rođene na UKC 2018. godine, kao i da se ne zna čija su tjela ekshumirana.

Advokat Sarinih roditelja, Dragan Tolimir je danas za Unu rekao da pokreće novi sudski postupak, jer je prethodni okončan obustavom istrage jer nije utvrđeno nesavjesno liječenje.

"Sad u ovom trenutku Tužilaštvo mora da vodi novi postupak, za dvoje djece ne znamo gdje su završila. Podnijeću prijavu protiv NN lica, UKC, Gradskog gorblja i lica koja su učestvovala u svemu tome", rekao je Tolimir.

Kontaktirali smo nadležne ustanove. Iz UKC su nam rekli da su mail sa upitom o istinitosti iznesenih podataka i ima li sagovornika koji nam može odgovoriti na pitanje: Gdje je Sara?, zaprimili i da će dostaviti odgovor. Tokom današnjeg dana to se nije desilo. Upit o tome vodi li se evidencija ko se gdje sahranjuje u Gradskom groblju kažu da nisu dobili jer im ne radi mail. 

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()