Đokić o američkim sankcijama: Smeta im što pokazujem iskreno poštovanje i ljubav prema Rusiji

Prva reakcija predsjednika Socijalističke partije

16.11.2023. 19:36
  • Podijeli:
petar-djokic-srna.jpg

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić (SP) komentarisao je sankcije koje su mu ranije danas izrekle Sjedinjene Američke Države.

Za njega su ove sankcije pokazatelj, kako je izjavio, velike slabosti, SAD-a. Nije mu ništa sporno u onome što je do sada radio kao zvaničnik.

"Ne znam šta je to što bi se moglo kvalifikovati kao štetna radnja kada sam 2017. potpisao sporazum o saradnji, a na osnovu ovlaštenja Vlade Republike Srpske kako bi se izvršila gasifikacija postrojenja za proizvodnju i preradu nafte u Rafineriji nafte Brod", rekao je za Srnu.

Prema njegovim riječima, ova aktivnost imala je za cilj da se neutrališe veliki zagađivač sa kojim je problem imala Hrvatska i Republika Srpska u tom tom području.

"U Americi imaju neke svoje kriterije, ni najmanje mi to ne smeta. Oni su trebali da nazovu pravim razlogom ono što su uradili, a to je da ja pokazujem iskreno poštovanje i ljubav prema Rusiji i ruskom narodu i to sam činio duži niz godina i nastavit ću tako", poručio je.

Kako je kazao, Americi to smeta i smislili su da je protiv Dejtonskog mirovnog sporazuma to što je kvalitetan način uređeno jedno privredno pitanje koje je od interesa i za Bosnu i Hercegovinu.

"Nema nijednog razloga da se može reći da je to suprotno Dejtonskom mirovnom sporazumu, ali oni imaju neke svoje kriterije, a mi imamo svoje po kojima živimo i nastavit ćemo da živimo u skladu s onim što su naši prioriteti", zaključio je Đokić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()