Dodik: Nikšić izmišlja i diže tenzije

Dodik je istakao da želi da se Bošnjaci koji žive u Republici Srpskoj osjećaju potpuno sigurno

04.05.2024. 12:23
  • Podijeli:
milorad dodik reuters-6617b627aa940.webp Foto: Reuters

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da premijer FBiH Nermin Nikšić na politikantski način pokušava da jednu osjetljivu temu poput napada na povratnike u Gacku stavi na teret RS, istakavši da su neprihvatljive kvalifikacije da je riječ o "sistematskom terorisanju povratnika".

- Tvrdnja o nekakvom sistematskom terorisanju je izmišljena kako bi se tenzije podigle. Ne mogu da vjerujem da je na ovaj način odlučio da usložnjenu situaciju još više usložni - izjavio je Dodik.

Dodik je naveo da niko ne spori da postoje određeni incidenti, ali ističe da ih je Republika Srpska sve riješila i počinioce privela pravdi, osim u Višegradu gdje je pretučena jedna porodica i na kojem organi rade.

Dodik je istakao da želi da se Bošnjaci koji žive u Republici Srpskoj osjećaju potpuno sigurno.

"Otkriveni su svi napadi na povratnike i činimo sve da obezbijedimo stabilno i bezbjedno okruženje. Svi oni koji počine bilo kakav akt prema ljudima druge vjere i nacije ili iz bilo kog motiva treba da odgovaraju na najstroži način", istakao je Dodik.

On je naveo da je policija Republike Srpske učinila sve da se obezbijedi takva sigurnost, a da je pitanje šta se dešava u pravosuđu za Nikšića i njegove ljude koji su spremni da prihvate da ovakvo pravosuđe funkcionše u BiH.

- Imajući u vidu da cijenim Nikšića i njegovu objektivnost veoma sam iznenađen da je dostavio ovako jedno pismo puno krivice na samu Republiku Srpsku, a samo jednim dijelom govori da toga ima i u FBiH. Kada bi se uporedilo, vidjelo bi se da postoji u FBiH sve ono što je pokušao da pripiše RS - rekao je Dodik.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()