Dodik: Kladionicama nije mjesto u blizini škola

Dodik je ovom prilikom pozvao sve nadležne republičke institucije, kao i lokalne zajednice, da se u narednom periodu posvete rješavanju ovog problema

22.03.2024. 11:30
  • Podijeli:
Milorad Dodik-65f468a3033c4.webp Foto: SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su opravdani zahtjevi da se u Republici Srpskoj zabrani rad kladionica u blizini škola i to pitanje je trebalo da bude zakonski riješeno.

"Kladionicama nije mjesto pored škola i potpuno su opravdana strahovanja roditelja da će djeca dio vremena provoditi u njima. Kao društvo moramo više pažnje posvetiti sve izraženijem problemu, a to je ovisnost mladih ljudi o kladionicama", napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

Dodik je ovom prilikom pozvao sve nadležne republičke institucije, kao i lokalne zajednice, da se u narednom periodu posvete rješavanju ovog problema.

Podsjećamo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nedavno je rekao da će kladionicama i kockarnicama biti zabranjen rad u krugu od 500 metara od škole, a u utorak je na Trgu Krajine u Banjaluci počelo potpisivanje peticije  za zabranu kladionica u blizini škola.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()