Zločin snimile nadzorne kamere, Cvjetojević priznao ubistvo Selimagića

Milorad Cvjetojević tokom saslušanja u tužilaštvu priznao ubistvo, predložen mu je jednomjesečni pritvor zbog teškog ubistva Jasmina Selimagića

20.06.2023. 11:09
  • Podijeli:
ubistvo Jasmin Selimagic foto Bosanski Novi Urije:Facebook-648d5690f14f0.webp Foto: Bosanski novi Urije/Facebook

Milorad Cvjetović (25) iz Bosanske Krupe tokom saslušanja u Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru u potpunosti je priznao krivicu za ubistvo Jasmina Selimagića (36) koga je u petak naveče izreštao hicima iz automatske puške u kafani u naselju Urije u Novom Gradu.

Cvjetović je tokom saslušanja detaljno opisao šta je prethodilo zločinu, navodeći da je u više navrata bio izložen prijetnjama i maltretiranju od strane Selimagića zbog sukoba koji je ubijeni imao sa Cvjetojevićem bratom po majci.

Na tijelu nađeno 26 prostrelnih rana

Upravo je to i naveo kao motiv ubistva. Kritične večeri sve je kulminiralo kada je Selimagić nastavio da dobacuje Cvjetojeviću. Mladić je nakon toga otišao po pušku, vratio se u kafić i u žrtvu ispalio čitav okvir iz automatske puške.

"Selimagić je potpuno izrešetan. Tokom obdukcije na tijelu je pronađeno 26 prostrelnih rana", otkriva za Unu izvor iz istrage.

Ubistvo snimile nadzorne kamere

On navodi da je ubistvo snimljeno nadzornim kamerama u kafiću. Na snimku, koji je lošijeg kvaliteta, doslovno se vidi trenutak ubistva i kada Selimagić pada pred kišom metaka. Zločinu je svjedočilo i više očevidaca, a svjestan šta je napravio Cvjetojević je kobne večeri sačekao policiju i ubrzo je uhapšen.

Nakon zločina je potpuno sarađivao sa istražnim organima. Poslije saslušanja u tužilaštvu i izjave u kojoj je priznao zločin tužilaštvo je zatražilo da se Cvjetojeviću odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo za koje zaprijećena kazna od deset godina zatvora ili  doživotni zatvor. Ročište je održano sinoć u Okružnom sudu u Prijedoru i odluka suda će danas biti poznata.

Inače, Selimagić je važio za bezbjednosno interesantnu osobu koja se operativno dovodila u vezu sa trgovinom narkoticima, te krijumčarenjem migranata. S druge strane Cvjetović nema krivični dosije i nije prolazio kroz policijske evidencije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()