Zbog Osmice na disciplinsku: Ovo su suspendovani policajci iz KPZ Vojkovići

Vjerovatno je taj zaposlenik, zatvorski čuvar, razgovarao sa Mehmedagićem

04.01.2024. 14:19
  • Podijeli:
Osman Mehmedagic Osmica_Anadolija-63e546c52be73.webp Foto: Anadolija

Nemanja Bjelica i Mirsad Deljanin suspendovani su državni policajci iz KPZ Vojkovići koji se disciplinski terete za težak prekršaj i nedozvoljenu komunikaciju sa uhapšenim i pritvorenim bivšim direktorom OBA-e, Osmanom Mehmedagićem Osmicom.

Bjelica je komandir smjene koji je odobrio Deljaninu, zatvorskom čuvaru da iz drugog odjela uđe u pritvorski dio i uđe u ćeliju Mehmedagića. Obojica su odmah suspendovani, što je i zvanično za medije potvrdio i direktor KPZ Vojkovići, Siniša Perković.

Međutim, prema informacijam, Deljanin je Osmici unio i telefon u ćeliju, zbog čega ga je ispitala SIPA i postupajući tužilac Tužilaštva BiH. Svi se sumnjiče za ugrožavanje istrage.

– Vjerovatno je taj zaposlenik, zatvorski čuvar, razgovarao sa Mehmedagićem. O čemu i šta, stvarno ne znam?! Da li je korišten telefon od strane Mehmedagića i koga je zvao, ja o tome ne znam ništa i time se bave SIPA i Tužilaštvo BiH – poručio je danas Perković.

Deljanin, koji je razgovarao sa Mehmedagićem blizak je prijatelj Muhamedu Pekiću, zaposlenom i prijatelju Osmice, s kojim je bio optužen i suđen u aferi “BH Pošta”. Upravo su prijateljske veze Deljanina i Pekića, koji je Osmicin operativac, i rezultovale pokušajem spašavanja uhapšenog Osmice i prenošenjem poruka, piše Avaz.

Sve ima SIPA

Osim toga, Deljanin je blizak SDA-u, a rođaci su mu uticajni visoki oficiri i logističari Armije RBiH. Sve ove podatke ima SIPA i Tužilaštvo BiH.

Za sada se istražuje uloga Bjelice, koji je dugodišnji komandir u državnim zatvorskim odjelima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()