Zatraženo pritvaranje načelnika opštine Stari Grad

Ibrahimu Hadžibajriću predložen pritvor zbog bojazni da će boravkom na slobodi uticati na svjedoke i ometati postupak

11.05.2023. 16:27
  • Podijeli:
Ibrahim Hadžibajrić foto Armin Durgut:PIXSELL-645cfbee68236.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora načelniku opštine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću i sekretaru Almi Destanović, uhapšenima u akciji "Start".

"Pritvor osumnjičenom Hadžibajriću predložen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok je Almi Destanović pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla ponoviti krivično djelo", navode u tužilaštvu.

Almu Destanović sprovode u Kantonalno tužilaštvo (Foto: Armin Durgut/Pixsell)

O pritvoru će odlučivati Kantonalni sud u Sarajevu. Ranije je Tužilaštvo BiH zatražilo pritvaranje četiri osumnjičene osobe, a o tome će odlučivati Sud BiH.

Podsjetimo u akciji "Start" osim Hadžibajrića uhapšen je i njegov sin Beid, preduzetnik Elmedin Karišik i drug. Akcija je rezultat saradnje sa Interpolom, a osumnjičeni se dovode u vezu sa organizovanim kriminalom, pranjem novca, zloupotrebama položaja, primanja dara i drugih oblika koristi i drugo.

U okviru akcije SIPA je pretresla pet sefova i privremeno oduzela 17.100 KM i 9.290 evra te određena količina zlatnog nakita i dokumentacije koja može poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()