Za tri dana na području Banjaluke i Laktaša sankcionisan 101 pijani vozač

Policijski službenici su kontrolisali i alkotestirali 2.997 učesnika u saobraćaju

03.01.2024. 12:46
  • Podijeli:
policija republike srpske mup republike srpske-6537969e35335.webp Foto: MUP Republike Srpske

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u periodu od 29. do 31. decembra 2023. godine isključili su iz saobraćaja 101 vozača u alkoholiziranom stanju te su izdali 107 prekršajnih naloga.

Policijski službenici su kontrolisali i alkotestirali 2.997 učesnika u saobraćaju.

Zbog utvrđene nedozvoljene količine alkohola u organizmu sankcionisan je 101 vozač, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja.

"Od ukupnog broja sankcionisanih vozača, 51 vozač je sankcionisan zbog utvrđene količine alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 40 vozača zbog utvrđene količine alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a osam vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog utvrđene količine alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg", navode iz Policijske uprave Banjaluka.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana su dva "mlada vozača", odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()