Vukmirović pritvoren u okviru istrage protiv Eleza i ostalih

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Mirku Vukmiroviću, a.k.a. Vladan Pejušić, koji se dovodi u vezu sa ubistvima Miloša Ostojića i Siniše Miličevića Tigra

15.03.2023. 16:17
  • Podijeli:
Vladan Pejušić alijas Mirko Vukmirović foto Tužilaštvo BiH-64105ebda7c9e.webp Foto: Tužilaštvo BiH

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Mirku Vukmiroviću, a.k.a. Vladan Pejušić, koji je pod istragom za planiranje i učestvovanje u više likvidacija u okviru istrage u predmetu protiv Darka Eleza i drugih.

Vukmirović je nedavno izručen iz Srbije u BiH, a pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i ponoviti krivično djelo.

"Vukmirović je osumnjičen za počinjenje krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa teškim ubistvom i dogovor za izvršenje krivičnog djela", saopštio je Sud BiH.

Podsjetimo, Vukmirović je duže vrijeme bio u bjekstvu i bio je nedostupan istražnim organima sve dok u martu prošle godine nije uhapšen u Novom Sadu.

"Sumnjiči se za pripadnost stukturama organizovanog kriminala koje su djelovale na području Istočnog Sarajeva i BiH. Osumnjičeni se dovodi u vezu sa nekim od neriješenih ubistava u Istočnom Sarajevu, kao i saradnju sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa u regionu, koje su povezane sa nizom krivičnih djela", saopštilo je ranije Tužilaštvo BiH.

Kao što je UNA pisala Vukmirović je predmet istrage u slučajevima ubistva Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu.

Pejušićevo ime više puta je pominjano u istrazi protiv Darka Eleza, koju Tužilaštvo BiH vodi zbog organizovanog kriminala, ubistava Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, pokušaja ubistava Zlatana Ćuka i Miloša Božovića, te tri iznude.

Jedan od svjedoka u tom postupku u iskazima je označio Pejušića kao čovjeka koji je učestvovao u organizaciji ubistava Miličevića i Ostojića, što je pominjano na ročištima Elezu pominjano i u Sudu BiH.

Miličević je 31. maja 2018. godine ubijen u sačekuši ispred zgrade u Dabrobosanskoj ulici u Istočnom Sarajevu. Kobnu noć se vraćao kući iz svog kafića "Rodeo", a ubica ga je čekao pred zgradom. Nakon što se Miličević parkirao i krenuo prema ulazu ubica je s leđa u njega ispalio četiri hica iz revolvera, ne ostavljajući za sobom čaure. Miličeviću su upomoć pritekle komšije koje su ga prevezle u bolnicu gde je podlegao na operativnom stolu.

Miloš Ostojić ubijen je 1. januara 2019. godine ispred svog kluba "Sparta" u Istočnom Novom Sarajevu. Ubice su ga u zasjedi čekale i kada je došao pred klub s leđa su u njega su ispalili tri pojedinačna hica iz automatske puške. Pobjegli su ukradenim Golfom 5 koji je, zajedno s puškom, zapaljen u naselju Ivanići.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()