Vrijednost preko 170 hiljada maraka: Pripadnici UIO oduzeli veću količinu duvana i druge robe

Iz UIO navode da su protiv navedenih lica preduzete predviđene zakonske mjere

01.11.2023. 10:18
  • Podijeli:
Roba Duvan-654214309e97e.webp Foto: SRNA

Pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH oduzeli su na području Tuzle i Sarajeva veću količinu duvana i duvanskih prerađevina i robe stranog porijekla u vrijednosti većoj od 174.000 KM.

Službenici UIO su na području Tuzle kod jednog pravnog lica pronašli 6.265 komada razne robe stranog porijekla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

"Riječ je o elektrošokerima, radar detektorima, biber sprejevima, dioptrijskim naočarama, kremama za potenciju, raznim kremama i flasterima protiv bolova, kao i lovačke optike u vrijednosti 134.000 KM", navedeno je iz UIO.

Na području grada Sarajeva službenici su od jednog fizičkog lica privremeno oduzeli ukupno 650 paklica cigareta i 188,50 kilograma sitno rezanog duvana koji nisu bili obilježeni akciznim markicama UIO. Ukupna tržišna vrijednost ove robe procjenjuje se na 40.332 KM.

Iz UIO navode da su protiv navedenih lica preduzete predviđene zakonske mjere.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()