Veliki odron na kamenolomu nedaleko od Mostara, tri automobila završila u jezeru

Nije bilo povrijeđenih

06.04.2024. 23:00
  • Podijeli:
nesreca mostar avaz-6611b5fdcb2e8.webp Foto: Avaz

U mjestu Bijela sjeverno od Mostara večeras su, usljed velikog odrona na kamenolomu, u jezeru završila najmanje tri automobila, koja su bila parkirana na tom području, a na sreću ljudskih žrtava nije bilo.

Ove informacije potvrdio je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić.

"Dva automobila se vide u jezeru, a treći je ili na dnu jezera ili pod odronom", rekao je Marić.

On je naveo da se odron dogodio oko 18:30 sati te dodao da će detalji biti poznati nakon sutrašnjeg uviđaja.

Prema nezvaničnim saznanjima, radnici kamenoloma su minirali jedan dio, a usljed detonacije dogodio se odron na dijelu gdje su bili parkirani automobili u vlasništvu privatnih osoba.

Riječ je o vozilima planinara koji ovo područje često pohode.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()