Velika akcija MUP-a KS i SIPA-e u Sarajevu, na meti osobe povezane s narko kartelom Edina Gačanina Tita

Još uvijek se čeka zvanična izjava policijskih agencija o ovoj akciji

22.04.2024. 08:53
  • Podijeli:
sipa-zoran-grizelj-pixsell-1666266918874.webp Foto: Zoran Grizelj/Pixsell

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) započeli su rano jutros veliku akciju u kojoj vrše pretrese na više lokacija u Sarajevu.

Kako Klix.ba saznaje, mete današnje akcije su više osoba koje su povezane s narko kartelom Edina Gačanina Tita.

Akcija se provodi u sarajevskom naselju Mejtaš u Gabelinoj ulici i Ulici Avde Sumbula, u naselju Breka, kao i na još nekoliko lokacija u gradu.

Na terenu su, kako se može vidjeti pripadnici MUP-a KS sa dugim cijevima, kao i policijske "marice" tako da bi se vjerovatno mogla očekivati i hapšenja.

U Gabelinoj su, kako nam javlja reporter  Klix-a sa mjesta događaja policijski službenici upali u haustor jedne zgrade, a ispred druge zgrade u Ulici Avde Sumbula nalazi se marica.

Specijalci su, kako saznajemo, upali i u jednu kuću u ulici Juraja Najtharta na Breci, kao i u jednu firmu.

Još uvijek se čeka zvanična izjava policijskih agencija o ovoj akciji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()