Užas: Zbog plinske peći u Rijeci stradala žena, muškarac u teškom stanju

Stravičan slučaj

10.12.2023. 13:29
  • Podijeli:
Ilustracija Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
Ilustracija

Hrvatska policija je saopćila da se jučer u Rijeci desio nesretan slučaj prilikom kojeg je 58-godišnja državljanka Hrvatske smrtno strada, dok je 60-godišnji hrvatski državljanin teško povrijeđen i nalazi se na liječenju u KBC Rijeka.

Policija je zaprimila dojavu oko 12 sati kako je u stanu na području Drenove u Rijeci pronađeno dvoje ljudi bez svijesti. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli uposlenike HMP-a i pripadnike JVP Rijeka koji su ušli u stan i navedene osobe iznijeli, kao i plinsku peć za grijanje koja se nalazila u stanu.

Uprkos pruženoj medicinskoj pomoći, 58-godišnjakinja je nažalost preminula i njeno tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Provedenim uviđajem utvrđeno je da su se spomenute osobe nalazile u stanu u kojem se za grijanje koristila plinska peć te su prilikom ulaska u stan vatrogasci izmjerili visoku koncentraciju ugljen monoksida.

Po završetku kriminalističkog istraživanja sve utvrđene činjenice dostavit će se nadležnom tužilaštvu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()