Uvredljivo pismo: Rasvijetljenje prijetnje predsjedniku Udruženja ratnih zarobljenika

Emir Zećo osumnjičen za krivično djelo javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje

11.04.2023. 10:50
  • Podijeli:
policija_una_mala_crop.jpg Foto: UNA

Policija je rasvijetlila prijetnje koje su upućene Dragi Kneževiću, predsjedniku Udruženja ratnih zarobljenika u Derventi, i utvrdili da iza svega stoji Emir Zećo iz Dervente protiv koga će biti podnesen izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo javno izazivanja i podsticanje nasilja i mržnje, saznaje UNA.

Naime, Knežević je 6. apsila prijavio PS Derventa da je u svom poštanskom sandučiću pronašao pismo sa uvredljiviim i ponižavajućim sadržajem u kojem se nacionalno vrijeđa on, srpski narod, te najviši funkcioneri Republike Srpske. Ubrzo je utvrđeno da iza pisma stoji Zećo, koji je u policiji priznao da je napisao sporno pismo.

"Postupajući po prijavi policijski službenici PS Derventa operativnim radom na terenu identifikovali su E.Z. iz Dervente za koje postoji osnov sumnje da je izvršio krivično djelo kavno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje", navode u PU Doboj.

Dodaju da je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Derventi izvršen pretres kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje koristi osumnjičeni Zećo.

"U pretresu su pronađeni i oduzeti kompijuterska oprema, mobilni telefoni i drugi premdeti koji se dovode u vezu sa izvršenjen navedenog krivičnog djela", navode u PU Doboju.

Dodaju da će po kompletiranju i dokumentovanju predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj protiv Emira Zeće biti dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()