UNA saznaje: Podignuta optužnica za svirepi zločin u Prijedoru

Žarko Zorić optužen za teško ubistvo partnerke Nede Milojević, prijeti mu doživotni zatvor

18.04.2023. 12:05
  • Podijeli:
Ubistvo Neda Milojevic 01 foto Vatrogasci Prijedor-643e6aabd9f4b.webp Foto: Vatrogasci Prijedor/Facebook

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru podiglo je optužnicu protiv Žarka Zorića (39) iz tog grada zbog ubistva svoje djevojke Nede Milojević (44), koju je izbo nožem i ugušio truleksom, a potom izazvao požar kako bi prikrio zločin.

Kako je potvrđeno za UNA portal Zoriću je na teret stavljeno teško ubistvo na svirep ili podmukao način, za koje je zakonom zaprijećena kazna od najmanje deset godina do doživotnog zatvora.

Žarko Zorić i Neda Milojević (Facebook) 

Zločin se dogodio 20. januara ove godine u stanu Milojevićeve u ulici Ilije Stojanovića u Prijedoru. Prema nezvaničnim informacijama motiv ubistva je bila ljubomora. Naime, Zorić i Milojevićeva su bili u ljubavnoj vezi i kritični dan su se žestoko posvađali.

Tokom svađe Zorić je zgrabio nož i Milojevićevu više puta ubo u glavu i vrat. Uglavnom se radilo o povredama zadnjeg dijela glave i vrata, a tokom obdukcije otkrivene su i povrede po rukama što je ukazivalo da je ona pokušavala da se odbrani od napada. Ubica je žrtvi u usta nagurao truleks, da ne bi mogla dozivati pomoć. Preminula je usljed iskrvarenja i ugušenja.

Poslije zločina Zorić je u stanu podmetnuo požar kako bi prikrio tragove ubistva, a onda je pobjegao iz zgrade. Komšije su prijavile požar i vatrogasci su u stanu pronašli tijelo ubijene žene. Njihovom intervencijom sprečeno je širenje požara, ali potpuno uništavanje tragova važnih za dokazivanje zločina.

Nakon hapšenja Zorić je tokom kriminalističke obrade u policiji, a kasnije i prilikom saslušanja u Tužilaštvu priznao ubistvo Milojevićeve i od tada se nalazi u pritvoru.

Optužnica je proslijeđena Okružnom sudu u Prijedoru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()