Uhapšeno pet osoba zbog napada u Stocu: Bejzbol palicama tukli mladiće i slupali auto

Huliganski napad na četvoricu mladića, povratnika u Stolac, dogodio se u nedjelju, 7. aprila, desetak minuta nakon ponoći u mjestu Masline.

10.04.2024. 21:54
  • Podijeli:
Stolac-mercedes_tuca_foto_FB-6613a60bf2581.webp Foto: Facebook

Policija je uhapsila pet osoba sa područja Mostara koje se dovode u vezu sa napadom na četvoricu mladića u Stocu, potvrđeno je iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona /HNK/.

Iz Tužilaštva je rečeno novinarima da su juče uhapšene dva, a danas tri lica, te da su predata u nadležnost Tužilaštva HNK.

Huliganski napad na četvoricu mladića, povratnika u Stolac, dogodio se u nedjelju, 7. aprila, desetak minuta nakon ponoći u mjestu Masline.

Prema informacijama MUP-a HNK, vozilo "mercedes" u kojem su se nalazili mladići čiji su M.A. /20/, E.G. /21/, D.B. /22/ i F.B. /18/, a koji su se vraćali iz Mostara nakon utakmice između fudbalskih klubova "Velež" i "Borac", najprije je automobilom "golf" izgurano sa puta, a potom okruženo sa još dva vozila, "pasatom" i "BMV-om".

Iz tih vozila izašlo je najmanje 10 maskiranih huligana koji su bejzbol palicama počeli da razbijaju "mercedes" i udaraju mladiće.

U jednom trenutku su se razbježali nakon što je automobil, koji se kretao putem naglo usporio približavajući se mjestu događaja, a M.A. koji je vozio "mercedes" uspio je pozvati policiju i prijaviti napad, nakon čega su uz patrole stigle ekipe Hitne pomoći koje su ih prevezle u mostarske bolnice.

Svi napadnuti mladići su otpušteni na kućno liječenje. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()