Uhapšen zbog paljevine Nešićevog vozila

J.H. iz Ilidže uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa paljenjem "land rovera" Predraga Nešića, poslanika u NS RS

25.01.2023. 14:37
  • Podijeli:
pozar paljevina foto UNA-1667387936415.webp Foto: UNA

PU Istočno Sarajevo uhapsila je J.H. iz Ilidže koji se dovodi u vezu sa paljevinom skupocjenog "land rovera", vlasništvo poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Predraga Nešića (DNS), koji je potpuno izgorio 15. januara.

"Preduzimanjem operativnih mjera i radnji policijski službenici su lišili slobode J.H. iz Ilidže, Kanton Sarajevo, koje se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti. Osumnjičeni je uhapšen i u toku je kriminalistička obrada, dok se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu preduzimaju dalje mjere i radnje sa ciljem dokumentovanja pomenutog krivičnog djela", saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Nešićev automobil je poliven benzinom i zapaljen 15. januara oko 5.50 časova na parkingu u ulici Prve Sarajevske Brigade. Parking je pokriven nadzornim kamerama i na snimku je uočen muškarac sa kapuljačom na glavi koji se do "lend rovera" dovezao bijelim "golfom 2".

U požaru je oštećen i automobil Nešićevog punca Mlađena Božovića, inače šefa Kabineta ministra u Savjetu ministara BiH Miloša Lučića koji je nakon hapšenja podnio ostavku na tu funkciju.

Inače, Predrag Nešić je rođeni brat Nenada Nešića, predsjednika DNS-a, iz koje su najoštrije osudili paljevinu pozivajući institucije da hitno reaguju i otkriju počinioce.

Iz PU Istočno Sarajevo juče je saopšteno da su identifikovana i tri državljanina Srbije koji se dovode u vezu sa paljevinom "mercedesa ML", vlasništvo odbornika u Istočnom Sarajevu Aleksandra Sladoje, koji je Nešićev rođak i bivši član DNS-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()