Uhapšen osumnjičeni za silovanje maloljetnice u zeničkom parku

Prema nezvaničnim informacijama sve se dogodilo u noćnim satima u parku

23.04.2024. 14:35
  • Podijeli:
hapšenje, lisice policija pixabay-6617abb89abd2.webp Foto: Pixabay

Zenička policija uhapsila je dvadesetrogodišnjaka zbog sumnje da je silovao maloljetnicu u tom gradu, povrđeno je "Nezavisnim novinama".

Prema nezvaničnim informacijama sve se dogodilo u noćnim satima u  parku.

Kako nam je rečeno, osumnjičenom je određen pritvor, a slučaj je Policijskoj stanici Centar prijavlje 15. aprila.

Samir Valentić, portparol MUP-a ZDK, rekao je da se krivično djelo silovanje prema prijavi, desilo u noću 13./14. aprila, a žrtva je bila maloljetnica (17).

Policija je identifikovala i pronašla osumnjičenog muškarca (23) koji je uhapšen, a 18. aprila iz izvjestaj o počinjenom djelu predat je Kantonalnom tužilaštvu.

"Osumnjičenom je određen je pritvor u trajanju od 30 dana”, rekao je Valentić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()