Uhapšen diler iz Kladnja: Pronađeni droga, pištolj i veća količina novca

Pretresom stana i vozila koje koristi M.M. pronađeno je više plastičnih pakovanja različite droge, više plastičnih pakovanja biljne materije koja podsjeća na drogu

08.05.2024. 17:50
  • Podijeli:
Kladanj_droga_policija_foto_MUPTK-663b7dc14c30f.webp Foto: MUP TK

Policija je uhapsila muškarca iz Kladnja M.M. (29) kod koga je, između ostalog, pronašla drogu, pištolj i nešto više od 7.000 KM u različitim valutama, saopćeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Pretresom stana i vozila koje koristi M.M. pronađeno je više plastičnih pakovanja različite droge, više plastičnih pakovanja biljne materije koja podsjeća na drogu, dva mobilna telefona, dvije digitalne vage, 6.890 KM i 195 eura u raznim apoenima.

Pronađen je i pištolj "Crvena zastava 99" sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazi neutvrđen broj metaka, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Pretres je izvršen po naredbi Općinskog suda Tuzla i pod nadzorom tuzlanskog Kantonalnog tužilaštva.

M.M. će nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj sa dokazima, biti predat Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, navedeno je u saopštenju.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona jučer su na području grada Tuzla, radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, pronašli i privremeno oduzeli navedene predmete koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem postupku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()