Ubica Emire Maslan stigao u policiju, slijedi kriminalistička obrada

Nakon kriminalističke obrade Bećirović će biti predat u nadležnost Tužilaštva KS, a očekuje se da će tužiteljica zatražiti određivanje jednomjesečnog pritvora

14.11.2023. 13:16
  • Podijeli:
Anel Becirovic_provodjenje_foto_ArminDurgut_Pixsell-6553651c5e414.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Anel Bećirović, osumnjičeni za ubistvo Emire Maslan, predat je danas u nadležnost Uprave policije MUP-a KS gdje će biti izvršena kriminalistička obrada.

Nakon kriminalističke obrade Bećirović će biti predat u nadležnost Tužilaštva KS, a očekuje se da će tužiteljica zatražiti određivanje jednomjesečnog pritvora.

Bećirović je sinoć uhapšen u stanu u sarajevskom naselju Hrasno nakon što je nekoliko sati ranije na Alipašinom Polju usmrtio Emiru Maslan s kojom ima maloljetno dijete.

Anel Bećirović je u aprilu bio osuđen na tri mjeseca zatvora zbog nasilja u porodici upravo nad djevojkom koju je jučer usmrtio. Bile su mu izrečene i mjere zabrane.

Također protiv njega se vodi sudski proces zbog posjedovanja narkotika, a to je za Klix.ba potvrdio njegov advokat Omar Mehmedbašić.

Ubica Anel Bećirović je nakon jučerašnjeg teškog zločina koji je počinio, pobjegao u svoj stan u Hrasnom, gdje se zabarikadirao zajedno sa njihovim četverogodišnjim sinom.

Specijalna policija je opkolila stan u kojem se nalazio i pregovarala s njim kako bi se predao i pustio dijete. Sinoć oko 20:10 sati, oni su upali i spasili dijete koje je predato socijalnoj službi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()