U Španiji uhapšen jedan od najtraženijih kriminalaca iz Srbije

Velika akcija policije

06.05.2024. 16:40
  • Podijeli:
spanija krminal screenshot-6638dc4c4ec3a.webp Foto: Screenshot

Španska policija priopćila je da su uhapšeni članovi kriminalne grupa koju je predvodio jedan od najtraženijih kriminalaca u Srbiji, za kojim je raspisana međunarodnu potjernica još 2021. godine.

Kako se navodi, uhapšeno je ukupno 11 osumnjičenih u Malagi, Madridu i Barceloni od kojih su većina državljani Srbije.

"Uhapšeni se sumnjiče za trgovinu drogom, otmice, pljačke, nedozvoljeno posjedovanje oružja, falsificiranje dokumenata.

Istražitelje, koji su prikupljanje dokaza počeli u januaru prošle godine. Uhapšen je vođa kriminalne grupe, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu potjernicu i koji se smatra 'metom velikog značaja'.

Iz Srbije je pobjegao 2021. godine i bio je jedan od najtraženijih bjegunaca tokom prethodne tri godine", prenose španski mediji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()