U prošloj godini oduzeto 269 kilograma kokaina vrijednog 30 miliona eura

Akcije SIPA-e širom BiH

14.03.2024. 13:21
  • Podijeli:
sipa-zoran-grizelj-pixsell-1666266918874.webp Foto: Zoran Grizelj/Pixsell

Agencija za istrage i zaštitu BiH oduzela je u prošloj godini 269 kilograma kokaina, čija je tržišna vrijednost procijenjena na 30 miliona eura, rekao je zamjenik direktora Sipe Zoran Galić.

Galić je rekao da je droga u BiH dolazila iz Južne Amerike i da je vještačenjem utvrđeno da je kokain visoke čistoće.

On je naveo da je SIPA u prethodnom periodu provela 27 istraga vezanih za finansijski kriminal i korupciju.

- Neke od značajnijih akcija su "Profit", "Karantin", "Konak", "Rudnik", "As", "Trik", "Dijamant", "Magnet" - rekao je Galić.

On je naglasio da se velika pažnja posvećuje i borbi protiv terorizma, koji predstavlja jedan od najvećih bezbjednosnih izazova današnjice.

Ukazao je na dobru saradnju SIPA sa svim policijskim tijelima u BiH, Ministarstvom bezbjednosti u Savjetu ministara, tužilaštvima i sudovima, te drugim nadležnim tijelima.

- Moram istaći da je posebno značajna saradnja ostvarena sa Еvropolom i drugim međunarodnim partnerima u obliku razmjene informacija i ustupljenih podataka kada je riječ o aplikacijama "Skaj" i "Anom", što je doprinijelo intenziviranju operativno-istražnih radnji SIPA - rekao je Galić za "Večernji list", izdanje za BiH.

Govoreći o očekivanjima formiranja radne grupe "Zebra", Galić je ocijenio da će to mnogo doprinijeti u sprečavanju krijumčarenja i trgovine ljudima, te da će lakše biti doći do organizatora kriminalnih udruženja.

On je napomenuo da će operativna radna grupa "Zebra" okupiti policijske stručnjake iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Njemačke i Rumunije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()