U problemima sa zakonom a nemaju ni 18 godina: U Istočnom Sarajevu 13 maloljetnika počinilo 8 krivičnih djela

U 2023. godini šest maloljetnih lica je narušilo javni red i mir, dok u 2022. godini nije registrovano nijedno narušavanje

02.02.2024. 09:44
  • Podijeli:
Tan2023-10-2221331564_3 srpska policija mup srbija foto vladimir šporčić-6585f465318ea.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u protekloj godini evidentirano je 13 maloljetnika koji su počinili osam krivičnih djela, dok je u 2022. godini evidentirano 13 krivičnih djela koja je izvršilo 15 maloljetnih lica.

U protekloj godini maloljetnici su počinili šest krivičnih djela tjelesna povreda i po jedno krivično djelo teška tjelesna povreda i ugrožavanje bezbjednosti, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

U 2023. godini šest maloljetnih lica je narušilo javni red i mir, dok u 2022. godini nije registrovano nijedno narušavanje.

Protiv šest maloljetnih lica su podnesena četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

U protekloj godini izvršeno je 28 krivičnih djela na štetu 32 maloljetnika, i to 14 nasilja u porodici, pet tjelesnih povreda, pet ugrožavanje javnog saobraćaja i po jedno krivično djelo teška tjelesna povreda, izazivanje opšte opasnosti, izbjegavanje davanja izdržavanja i krivično djelo protiv polnog integriteta.

U 2022. godini, evidentirano je 15 maloljetnika koji su izvršili 13 krivičnih djela, i to pet krivičnih djela tjelesna povreda, četiri krivična djela nasilničko ponašanje i po jedno krivično djelo teška tjelesna povreda, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja, krađa i proganjanje.

U 2022. godini izvršeno je 19 krivičnih djela na štetu 20 maloljetnika, i to devet nasilje u porodici, jedno krivično djelo nasilničko ponašanje, četiri tjelesne povrede, dva oduzimanje djeteta, dva krivična djela protiv bezbjednosti saobraćaja i jedno krivično djelo proganjanje.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo kažu da u vaspitno-obrazovnim ustanovama održavaju predavanja za učenike s ciljem smanjenja maloljetničke delinkvencije.

Tokom nastave u školama se nalaze školski policajci čija je uloga preventivno djelovanje, te odvraćanje od potencijalnog vršenja krivičnih djela i prekršaja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()