U Posušju otkriven kućni laboratorij za uzgoj marihuane

Nakon pretresa

25.03.2024. 11:49
  • Podijeli:
Marihuana_Pixabay.jpg Foto: Pixabay

Službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Posušje 22. marata obavili pretres porodičnog stana i porodične kuće na području Posušja koje koristi L. B. (20), te je tom prilikom pronađen laboratorij za uzgoj marihuane.

Pronađeni su zasadi UV lampa, električna grijalica, termostati, plastična posuda u kojoj se nalazi biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "marihuanu", veći broj sjemenki koji svojim izgledom asociraju na sjemenke "marihuane", manja količina boca u kojima se nalazi tekućina za prehranu biljke, shematski prikaz za uzgoj iste, digitalna vaga, dvije tzv. Mrvilice, saopćeno je danas iz kantonalnog MUP-a.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu, te će protiv L. B. biti upućeno odgovarajuće izvještaje o počinjenju krivičnog djela "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()