U Istočnom Sarajevu uhapšen član bande Darka Eleza koji je bio na Interpolovoj potjernici

Nastavk akcije "Code"

29.04.2024. 17:17
  • Podijeli:
hapsenje mup rs rtrs-662fba0f1e538.webp Foto: Screenshot / RTRS

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo rano jutros u okviru nastavka akcije "Code" u Istočnoj Ilidži uhapsili su osobu inicijala B. Ј. koje se nalazi na crvenoj Interpolovoj potjernici.

Prema nezvaničnim saznanjima, radi se o muškarcu koji se tereti da je dio organizovane kriminalne grupe Darka Eleza, a riječ je o Branislavu Janjiću.

Potjernica za njim raspisana je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

"Na osnovu naredbe Okružnog suda u Istočnom Sarajevu i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo u toku su pretresi kuća, stanova i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni. Nakon kriminalističke obrade, osoba će biti predata postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu", navodi se u saopćenju PU Istočno Sarajevo.


U međuvremenu, uhapšeni u akciji naziva "Code" sproveden je u Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu.
Podsjetit ćemo, u akciji "Code", koja je sprovedena na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banje Luke i Kantona Sarajevo, uhapšeno je ukupno 14 osoba kojima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogom, čime su pričinili protivpravnu imovinsku korist od 2.750.000 KM.

Ranije su ovoj akciji lišeni slobode Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić, Boris Mitrović Gilmar, Еmina Mašić, Dalibor Bambarez Bambi, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević i Đorđe Milić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()