U glavu upucao nevjenčanu suprugu: Potvrđena optužnica protiv Anela Bećirovića

Dodaje se da je Bećirović uzeo pištolj, kojim je ubio Е.M., i ključ, te je vodeći dijete zaključao stan sa vanjske strane i otišao prema stanu u kojem je boravio.

30.04.2024. 17:05
  • Podijeli:
anel becirovic armin durgut pixsell-655628a3727d0.webp Foto: Armin Durgut / Pixsell

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Anela Bećirovića (35) iz Sarajeva zbog ubistva bivše vanbračne supruge Е.M. kojoj je pucao u glavu, dok se u stanu nalazilo njihovo maloljetno dijete!

Optužnicom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Bećiroviću su na teret stavljena krivična djela ubistvo, nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja.

”Optuženi se tereti da je 12. novembra 2023. godine oko 21.45 časova, uprkos zabrani prilaska bivšoj vanbračnoj supruzi Е.M. na udaljenost od 500 metara, prilikom predaje djeteta majci, ušao u stan sa pištoljem ”CZ” kalibra 9x17. Dok je dijete bilo u stanu, optuženi je u dnevnom boravku ispalio jedan hitac u glavu Е.M. i usmrtio je”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Bećirović uzeo pištolj, kojim je ubio Е.M., i ključ, te je vodeći dijete zaključao stan sa vanjske strane i otišao prema stanu u kojem je boravio.

Dan poslije, dijete je držao zaključano u drugom stanu. Po dolasku policije je odbio da otvori vrata, da bi oni nasilno ušli u stan i uhapsili ga.

”Optuženi se oglušio na više izdatih glasnih i jasnih naredbi policijskih službenika “otvori policija”. Nakon što su provalili u stan policijski službenici zatekli su vidno uznemireno i uplakano dijete, dok je Bećirović držao u ruci pištolj sa cijevi naslonjenom na svoju glavu prijeteći da će se ubiti i zahtjevajući od policijskih službenika da mu se ne približavaju. Usljed toga kod djeteta je došlo do strukturisanja enorminim strahom uzrokovanog stresnog poremećaja PTSP-a uz prisutan fenomen izbjegavanja, povlačenja i asocijacijama izazvanog stanja zaleđenosti, emocija, verbalizacije i komunikacije”, navodi se u optužnici.

Bećirović je optužen i jer je oružje, kojim je počinio ubistvo, posjedovao bez dozvole.

”Nakon potvrđivanja optužnice, postupajuća tužiteljka predložila produženje pritvora optuženom. Tužilaštvo je za glavni pretres predložilo saslušanje 12 svjedoka, osam vještaka i izvođenje više od 80 materijalnih dokaza”, navode u KT Sarajevo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()