U Banjaluci uhapšene tri osobe zbog droge, dvojica pokušala pobjeći

Policijska akcija

06.05.2024. 12:44
  • Podijeli:
policija republike srpske mup republike srpske-6537969e35335.webp Foto: MUP Republike Srpske

U policijskoj akciji u Banjaluci uhapšene su tri osobe i zaplijenjeno je 446 grama kokaina. Tokom hapšenja dvojica osumnjičenih pokušali su pobjeći, ali bezuspješno.
Policijska uprava Banjalujka saopštila je da su 4. maja u okviru operativnih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, uhapšeni D.D, A.Ć. i M.D. svi iz ovog grada, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres stana i drugih prostorija u Banjaluci koje koristi D.D, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 188 grama bijele praškaste materije koja asocira na kokain, određena količina zelene biljne materije koja asocira na marihuanu, digitalna vaga, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela", saopšteno je iz PU Banjaluka.

Istog dana oko 00:10 sati u ovom gradu, policijski službenici su radi vršenja kontrole zaustavili putničko vozilo Peugeot kojim je upravljao A.Ć, dok se M.D. nalazio na mjestu suvozača. Navedeni su se prilikom izlaska iz vozila dali u bjeg, ali su ubrzo sustignuti i uhapšeni.

"Kod navedenih lica ukupno je pronađeno i oduzeto oko 257 grama bijele praškaste materije koja asocira na kokain i određena količinina zelene biljne materije koja asocira na marihuanu", saopštila je policija.

Vozač A.Ć. koji je upravljao vozilom Peugeot odbio je da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv navedenih slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu, a protiv A.Ć. i M.D. i podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()