Tuzla: Jedna osoba izbodena, počinilac u bjekstvu

Potraga za bjegnucem

06.05.2024. 14:45
  • Podijeli:
napad_noz - pixabay-1667385859068.webp Foto: Pixabay

Sinoć je u Tuzli u naselju Husino došlo do fizičkog nasilja u kojem je jedna osoba povrijeđena ubodima hladnim oružjem.

“Dana 05.05.2024.godine u 23:55 sati, Upravi policije MUP TK-a je prijavljeno da je naselju Husino izbodeno lice, koje je radi ukazivanja hitne medicinske pomoći prevezeno u SHMP Doma zdravlja Tuzla. Po dolasku u SHMP policijski službenici PS Zapad/PU Tuzla utvrdili su da je povrijeđen R.A. (1983) iz Bijeljine, koji je nakon ukazane medicinske pomoći u SHMP Tuzla, sanitetskim vozilom SHMP Doma zdravlja Tuzla prevezen u Kliniku za hirurgiju UKC Tuzla, gdje je, bez izjašnjenja dežurnog ljekara o stepenu povreda, zadržan na daljnjem liječenju.”, saopšteno je iz MUP-a TK za Tuzlanski.ba

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je iste večeri oko 23:47 sati, u mjestu Husino, muškarac inicijala Z.C (1976) iz Tuzle, zadao više ubodnih rana povrijeđenom R.A., nakon čega se udaljio sa mjesta događaja. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, te je po ovlaštenju tužioca, na mjesto događaja izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe OKP PU Tuzla.

“Sve istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju u vezi pokušaja ubistva, a koje se pravno kvalifikuje kao krivično djelo Ubistvo – iz člana 166 KZ F BiH, u vezi sa članom 28 istog zakona (pokušaj), za koje se Z.C. sumnjiči, poduzimaju se po nalogu postupajućeg tužioca, o čemu će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljen Izvještaj sa dokazima.”, stoji u saopštenju MUP-a

S obzirom na to da je počinilac Z.C. za sada nedostupan organima gonjenja i nalazi se u bjekstvu, za istim je raspisana operativna potraga, radi oduzimanja slobode i preduzimanja ostalih mjera i radnji u skladu sa Zakonom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()