Tužilaštvo traži pritvaranje uhapšenih u akciji "Armagedon"

Saša Trnjanin i Miroslav Majstorac osumnjičeni za uzgoj skanka u laboratoriji koja je otkrivena u Bok Jankovcu kod Gradiške

10.05.2023. 13:07
  • Podijeli:

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Saši Trnjaninu (47) i Miroslavu Majstorcu (44) iz Gradiške koji su uhapšeni u akciji "Armagedon" u kojoj je otkrivena laboratorija za proizvodnju "skanka" i 62 kilograma te droge!

Kako je saopšteno iz Tužilaštva obojica su osumnjičena za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogom, dok se Trnjaninu na teret stavlja i krađa električne energije.

"Osumnjičeni su od 5. januara do 8. maja u Bok Jankovcu kod Gradiške zajedno i po prethodnom dogovoru u pomoćnom objektu kuće koju koristi Trnjanin, nabavili opremu i sjemena, te zasadili i uzgojili drogu "skank". U pretresu od njih su oduzeta 151 stabljika snka, ukupne mase 62 kilograma", saopštilo je OJT Banjaluka.

Dodaju da je pritvor predložen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli uticati na svjedoke. Takođe zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, ali i zbog same težine krivičnog djela.

"Izvještaj je dostavljen i protiv D.L. iz Gradiške koje nije dostupan organima gonjenja i nalazi se u bjekstvu", navode u Tužilaštvu.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučivaće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Akciju "Armagednom" sproveli su policijski službenici PU Gradiška u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. U akciji je otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane, kao i 62 kilograma te droge, čija je vrijednost procijenjena na oko 250.000 KM.

Kako se sumnja marihuana je bila namijenjena za krijučmarenje u zemlje Evropske unije. Iz PU Gradiška je saopšteno da je u laboratoriji otkrivena 151 stabljika indijske konoplje, visine između 50 i 90 centimetara, kao i UV lampe, klima uređaji i sva prateća oprema koja se koristi za uzgoj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()