Tužilaštvo HNK o napadu u Stocu: Identificirano i uhapšeno nekoliko osoba

MUP i Tužilaštvo nastavljaju s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu

09.04.2024. 16:13
  • Podijeli:
Stolac-mercedes_tuca_foto_FB-6613a60bf2581.webp Foto: Facebook

Tužilaštvo HNK potvrdilo je da je tokom dana policija privela nekoliko osoba koje se dovode u vezu s napadom na četiri mladića iz Stoca.

“Radeći na ovom slučaju, pripadnici MUP-a HNK-a su dana 9. 4. 2024. godine identificirali i uhapsili nekoliko osoba za koje postoji sumnja da su kritične prilike sudjelovali u počinjenju kaznenih djela. Također, utvrđeno je ko su vlasnici-korisnici četiri vozila koja se dovode u vezu s kritičnim događajem”, priopćeno je iz Tužilaštva.

Dodaje se kako se MUP i Tužilaštvo nastavljaju s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, u cilju otkrivanja svih počinitelja i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, te procesuiranja počinitelja.

Podsjećamo, prema policijskim navodima, napad se dogodio u noći sa subote na nedjelju, oko ponoći, kada je skupina od desetak osoba s tri automobila presrela automobil kojim je upravljao M. A. (2004) iz Poplašića, Stolac, u kome su bile još tri osobe.

Napadači su bejzbol palicama udarali po automobilu u vlasništvu M. A., a zatim su palicama pretukli i putnike iz vozila, kojima je ljekarska pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici „Dr. Safet Mujić“ i Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()