Tužilaštvo BiH uložit će žalbu zbog neodređivanja pritvora u predmetu ‘Black Tie 2’

U žalbi će tužilac detaljno obrazložiti razloge za pritvor ili mjere zabrane

25.04.2024. 14:05
  • Podijeli:
tužilaštvo_bih_pixsell-6564a49f5b327.webp Foto: Pixsell

Postupajući tužilac Tužilaštva BiH, nakon zaprimanja sudske odluke uložit će žalbu na odluku kojom za dio osumnjičenih u predmetu "Black Tie 2" nije određena mjera pritvora ili mjera zabrane.

U žalbi će tužilac detaljno obrazložiti razloge za pritvor ili mjere zabrane.

“Zbog više upita medija i različitih konotacija u javnosti, napominjemo da je predmet u fazi istrage i sud u ovom trenutku odlučuje o prijedlozima za pritvor ili mjere zabrane, te ne donosi bilo kakvu odluku ili presudu o odgovornosti osumnjičenih. Žalba će u zakonskom roku biti upućena Sudu BiH”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()