Tužilaštvo BiH prepustilo predmet iz slučaja Dragičević banjalučkom sudu pa istraga obustavljena

Grupa "Pravda za Davida" je odluku nazvala skandaloznom i užasavajućom te su kazali da nema smisla više išta očekivati od Tužilaštva BiH

20.03.2024. 22:15
  • Podijeli:
davor-dragicevic-una-63e0dcc8007d0.webp Foto: UNA

Nakon odluke Tužilaštva BiH da istragu protiv Đorđa Rađena i Alena Kukića vrati u Banju Luku, Davor Dragičević, otac stradalog Davida, je otkazao punomoć advokatu Ifetu Feragetu, a banjalučki sud je potpuno obustavio istragu.

Grupa "Pravda za Davida" je odluku nazvala skandaloznom i užasavajućom te su kazali da nema smisla više išta očekivati od Tužilaštva BiH.

"Od danas ih smatramo saučesnicima u zataškavanju ubistva Davida Dragičevića. Javnosti je poznato da je optužnicu protiv krim tehničara zastupao tužilac iz Odjeljenja za zataškavanje Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Dalibor Vrećo. I poznato je da su krim tehničari dva puta oslobođeni. Međutim, 13. marta ove godine Tužilaštvo BiH istragu protiv Đorđa Rađena i Alena Kukića vraća nazad u Banju Luku u ruke tog istog nečasnog 'tužioca' Dalibora Vreće", navode.

Dodaju da 14. marta Vrećo donosi naredbu o obustavi istrage protiv Rađena i Kukića, jer nema dokaza da su učinili krivično djelo.

"I tu naredbu dostavlja Davoru i Suzani kao oštećenim stranama - da se žale ako misle da trebaju. Jezivo. Kakva kriminalna sprega Tužilaštva BiH i Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci. Ujedinjeni u zataškavanju. Mi smo svoje rekli - idemo do kraja. Ovo vam neće proći", poručili su.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()