Tužilaštvo BiH o zapljeni kilograma kokaina i oružja u Hercegovini: Jedan od uhapšenih je bivši vojni dužnosnik

Prilikom realizacije akcije, dodali su, zaplijenjena je količina od oko jednoog kilograma kokaina, kao i oružje, municija i eksplozivna sredstva...

05.04.2024. 15:39
  • Podijeli:
tužilaštvo_bih_pixsell-6564a49f5b327.webp Foto: Pixsell

Postupajući pod nadzorom tužiteljice iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski SIPA-e, su na području Hercegovine uhapsili su trojicu osumnjičenih, te obavili pretrese objekata i vozila na pet lokacija u Međugorju, Mostaru i Konjicu.

"Jedan od osumnjičenih nekadašnji je visokopozicionirani vojni dužnosnik. Istraga se odnosi na osumnjičene za organizirani kriminal povezan sa krijumčarenjem većih količina opojne droge kokain iz inozemstva na područje Bosne i Hercegovine, kao i krijumčarenje i prodaju automatskog oružja i drugog naoružanja i municije, namijenjenog za distrubuciju na ilegalnom tržištu u BiH", saopćili su.

Prilikom realizacije akcije, dodali su, zaplijenjena je količina od oko jednoog kilograma kokaina, kao i oružje, municija i eksplozivna sredstva, čija nabavka, držanje i promet, građanima i fizičkim osobama, nikako nije dozvoljena, te određena količina novca i dokaznog materijala koji će biti korišten u postupku.

Trojica osumnjičenih bit će predata Tužiteljstvu BiH u zakonskom periodu, nakon čega će postupajuća tužiteljica ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom, saopćili su.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()