Tuga u Srebreniku: U požaru nastradala jedna osoba

U međuvremenu, oko 16,25 sati požar je lokalizovan.

14.04.2024. 17:50
  • Podijeli:
Požar Srebrenik-661bfb2c34a4c.webp Foto: RADIO SREBRENIK

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona objavili su detalje velikog požara kod Srebrenika kojom prilikom je jedna osoba poginula.

- Danas 14.05.2024, godine, Operativni centar Uprave policije MUP TK- a obaviješten je od strane dežurnog PS Srebrenik, da je u 14:25 sati prijavljen požar na objektu "Dom Smreka" d.o.o Srebrenik.

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Srebrenik, dežurna ekipa SHMP Doma zdravlja Srebrenik i pripadnici PVJ Srebrenik, gdje je zatečeno povrijeđeno jedno lice, koje je prevezeno u prostorije SHMP Srebenik, ali je uslijed zadobivenih povreda na žalost preminulo. Smrt je potvrdio ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Srebrenik a radi se o N.K.(51) iz Rapatnice.

U međuvremenu, oko 16,25 sati požar je lokalizovan. O događaju je takođe obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a na mjestu događaja nalaze se i istražitelji OKP PU Srebrenik.

- Uviđajem će rukovoditi dežurni tužilac, a isti će, po nalogu i pod nadzorom tužioca izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i inspektor za protivpožarnu zaštitu, kada se za to steknu uslovi - saopćeno je iz MUP-a TK.

Zbog udisanja štetnih gasova prolikom intervencije, zbog povreda su se u SHMP Doma zdravlja Srebrenik javila četiri vatrogasca PVJ Srebrenik, nakon ukazivanja medicinske pomoći, dva su upućena na kućno liječenje a dva u JZU UKC Tuzla, Kliniku za plućne bolesti piše Avaz.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()