Tragedija u Sarajevu: Na bazenu se utopilo dijete

Kako je potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, nesreća se dogodila u popodnevnim satima današnjeg dana

20.01.2024. 18:57
  • Podijeli:
hitna pomoć Zavod za hitnu medicinsku pomoć-654a4c310ac79.webp Foto: Zavod za hitnu medicinsku pomoć

Tokom današnjeg dana dogodila se tragedija u hotelskom kompleksu na Ilidži kada se nažalost jedna maloljetna osoba utopila u bazenu.

Kako je potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, nesreća se dogodila u popodnevnim satima današnjeg dana.

Nezvanično saznajemo da je riječ o maloljetnom dječaku. Na teren su izašli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo kao i službenici Hitne pomoći Kantona Sarajevo. Reanimiranje je trajalo preko 60 minuta, ali nažalost nisu uspjeli spasiti dječaka.

Kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, nadležno Kantonalno tužilaštvo naložilo je obdukciju.

Ovu informaciju potvrdila je Mersiha Novalić iz Uprave MUP-a Kantona Sarajevo.

“MUP-u Kantona Sarajevo PS Ilidža prijavljeno je u 15:30h da je u bazenu jednog hotela na prostoru Ilidže došlo do smrti maloljetne osobe. Smrt je konstatovana u 16:45 a pokom je počeo uviđaj, po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo a provode ga pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.” – potvrdila je Mersiha Novalić porparol MUP-a Kantona Sarajevo za portal Crna-Hronika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()