Supruzi prijetio ubistvom, a u gepeku čuvao veću količinu oružja

Tužilaštvo predložilo pritvor Lj.K. iz Banjaluke

20.07.2023. 13:17
  • Podijeli:
oruzje foto PU Banjaluka-64b7ef1211262.webp Foto: PU Banjaluka

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvor LJ.K. (50) iz Banjaluke koji je prije dva dana uhapšen zbog sumnje da prijetio ubistvom svojoj supruzi T.K, nakon čega je u gepeku njegovog vozila pronađena veća količina oružja.

U Tužilaštvu navode da je Lj.K. osumnjičen za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, te za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

"Osumnjičeni je 18. jula oko 11 u kući u Banjaluci vebralno prijetio da će ubiti suprugu T.K. Osumnjičen je i da je od neutvrđenog perioda u gepeku "opel vektre" držao veću količinu vojnog oružja i municije čije držanje je građanima zabranjeno", saopštilo je Tužilaštvo.

Dodaju da je pritvor predložen zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da  će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

"O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci", navode u Tužilaštvu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()