Srbija izručila Bosanca, vođu grupe osumnjičene za krijumčarenje marihuane

Dragan Pejović zvani Bosanac osumnjičen kao vođa kriminalne grupe u predmetu "Staza"

05.06.2023. 15:18
  • Podijeli:
sipa-marihuana-trebinje-foto-sipa.jpg

Pravosuđe Srbije izručilo je Bosni i Hercegovini Dragana Pejovića (38) zvanog Bosanac iz Trebinje, koji se potražuje radi krivičnog gonjenja u predmetu "Staza" zbog krijumčarenja većih količina droge, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

"Osumnjičeni je pod istragom tužilaštva kao prvoosumnjičeni u SKY predmetu koji obuhvata veći broj osoba, sa područja Trebinja i Foče, osumnjičenih za krijumčarenje velikih količina opojne droge marihuana, najčešće sa područja Crne Gore u BiH, u ukupnoj količini od više stotina kilograma, kao i neovlašten promet oružjem i vojnom opremom", navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Dodaju da je ova istraga jedan je od prvih predmeta formiranih uz dokaze iz Sky i Anom aplikacija, a za navedenim osumnjičenim, koji je posjedovao kriptu za zaštićenu komunikaciju, tužilaštvo i agencije za provođenje zakona tragali su više mjeseci, nakon čega je lociran na području Srbije, gdje je lišen slobode.

"Nakon što bude predan tužilaštvu, postupajući tužilac preduzet će dalje aktivnosti usmjerene na određivanje mjere pritvora za osumnjičenog", navode u Tužilaštvu BiH.

Podsjetimo, u predmetom "Staza" obuhvaćeno je najmanje 12 osoba, mahom iz Trebinja i Foče, a Pejović važi za organizatora te kriminalne grupe. Među osumnjičenima je i Dušan Lovrenović, koji važi za jednog od vođa kriminalne grupe koja je pod istragom i u predmetu "Storidž".

U okviru akcije "Staza" MUP RS je ranije u Istočnoj Ilidži pronašao i zaplijenio 120 kilograma marihuane. Nekih desetak dana kasnije SIPA je u Trebinju otkrila oko 200 kilograma marihuane, koja je u BiH ušla iz Crne Gore.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()