Slučaj "Dženan Memić": Svjedoči doktor koji je rekao da Alisa nema amneziju

Muriz Memić je izjavio da sada ima puno povjerenje u rad Tužilaštva i Suda BiH

07.06.2023. 11:07
  • Podijeli:
lice-pravde-ep-14-memic-6.jpg

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH u predmetu "Zijad Mutap i drugi" koji se vezuje za slučaj ubistva Dženana Memića, danas će svoj iskaz dati Kemal Dizdarević - doktor koji je 2016. godine uradio nalaz i rekao da Alisa Mutap Ramić nema amneziju.

Naime, na prošlosedmičnom ročištu Apelaciono vijeće Suda BiH je odobrilo svjedočenje doktora Kemala Dizdarevića u vezi sa navodnom amnezijom Alise Ramić (Mutap, djevojačko prezime, op. a.) iz noći stradanja Dženana Memića.

Podsjetit ćemo, Dizdarević je 2016. godine uradio nalaz i rekao da Alisa nema amneziju, ali Tužilaštvo KS ga tada nije pozvalo na Kantonalni sud Sarajevo da svjedoči, prenosi Klix.

Muriz Memić je izjavio da sada ima puno povjerenje u rad Tužilaštva i Suda BiH. Govorio je o brisanju snimaka videonadzora i rekao da su još 2016. godine znali da su oni namjerno obrisani te da neko za to mora odgovarati.

U prihvaćenom prijedlogu Tužilaštva BiH traženo je i da se reprodukuju iskazi u prvostepenom postupku saslušanih Abdulaha Kučukalića, vještaka psihijatrijske struke, Hamze Žuje, vještaka sudske medicine kao i Irhada Kosa, vještaka iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). I oni će danas pred sudom dati svoj iskaz.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()