SIPA u Istočnom Sarajevu uhapsila jednu osobu

Uhapšena osoba je nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predata u dalju nadležnost Tužilaštva BiH

03.04.2024. 15:42
  • Podijeli:
sipa-akcija-anadolija.jpg

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Istočnog Sarajeva, u nastavku rada po predmetu "Istok Swot", uhapsili su jednu osobu.

Uhapšena osoba je nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predata u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Današnje aktivnosti  nastavak su rada po predmetu "Istok Swot", koji je ranije započet  protiv osoba koje se sumnjiče da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje ljudi, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, otmica, iznuda, lake tjelesne povrede, saopćila je SIPA.

Izvršeno je i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U nastavku rada po predmetu ostvarena je saradnja sa policijskim službenicima Švicarske Konfederacije, EUROPOL-a i INTERPOL-a, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH i Službe za poslove sa strancima BiH.

U navedenom predmetu podršku istrazi je pružio projekat EU4FAST.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()