SIPA blokirala više od 350.000 KM na bankovnim računima

Pripadnici SIPA juče su u ovoj akciji uhapsili šest osoba te pretresali u pet gradova u FBiH, zbog sumnje u nezakonito izdavanje univerzitetskih diploma

19.03.2024. 15:07
  • Podijeli:
marke_KM_konvertibilne_marke_foto_CBBiH2-65ef1a5497cc4.webp Foto: CBBiH

U okviru akcije "Index", Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je blokirala bankarske račune pet lica, a na kojim se nalazi više od 350.000 maraka.

Podsjećamo, pripadnici SIPA juče su u ovoj akciji uhapsili šest osoba te pretresali u pet gradova u FBiH, zbog sumnje u nezakonito izdavanje univerzitetskih diploma.

"Pripadnici SIPA preduzeli su mjere i radnje u okviru kojih su provjerili račune u bankama za pet fizičkih lica. Tom prilikom su za svih pet lica privremeno obustavljene transakcije u ukupnom iznosu od 345.850 KM i 3.365 eura", naveli su iz SIPA.

Također, šest uhapšenih danas je, nakon završene kriminalističke obrade i ispitivanja, predato Tužilaštvu BiH.

"Ovom akcijom obuhvaćeno je više fizičkih i pravnih lica, a istražne aktivnosti se odnose na procesuiranje nezakonitosti sa kojima se dovode u vezu privatne visokoškolske ustanove u BiH", podsjećaju iz SIPA.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()